2020

Program

Klikk på hver sesjon for mer informasjon

PLENUMSSESJON
Sesjonsleder: Jan M. Moberg, Adm. direktør og ansv. redaktør, TU

8.00 – 9.00

Registrering og kaffe

Vi åpner dørene klokken 08.00 til registrering og kaffe. Ta med deg din konferansebillett med QR-kode, som ble utstedt av TU Event via e-post ved billettkjøp og/eller via SMS kvelden før arrangementet.

9.00 – 9.20

Felles infrastruktur, effektivitet og tillit

Idar Kreutzer, Adm.dir. Finans Norge

Om foredragsholder

Idar Kreutzer er adm. direktør i Finans Norge. Han var konsernsjef i Storebrand fra 2000 til 2012. Kreutzer er styreleder i Posten Norge, Flyktninghjelpen og Aschehoug Forlag. I juni 2015 ble han utnevnt i regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og han er medlem av Klima- og miljøministerens klimaråd. I 2013 ble han valgt som medlem i Strategirådet for Statens pensjonsfond utland. Fra 2001 til 2012 var han rådsmedlem i WBCSD, og var Co-Chair for prosjektet Vision 2050. Han er videre styremedlem ved Universitetet i Oslo, og medlem i Norges Handelshøyskoles Advisory Board. Kreutzer er utdannet siviløkonom ved Norges Handelshøyskole.

9.20 – 9.40

Fremtidens Findtech

Berit Svendsen, Utenlandssjef Vipps

Om foredragsholder:

Berit Svendsen er utenlandssjef i Vipps. Hun startet som forsker i Televerkets forskningsinstitutt på 80-tallet og har inntil nylig jobbet i Telenor. Hun hadde en rekke roller i konsernet, og fra mars 2017 til september 2018 hadde hun ansvaret for all Telenors virksomhet i Skandinavia. Berit er engasjert i flere områder av norsk næringsliv gjennom rollen som styremedlem i DNB. Hun er av hjertet en tech-entusiast og nysgjerrig på innovasjon og utvikling. I 2016 ble Berit kåret til en av Europas femti mest inspirerende kvinner i teknologiverden av Inspiring Fifty, og i 2017 og 2018 ble hun kåret til den mektigste kvinnen i norsk næringsliv av Kapital.

9.40 – 10.15

Hvordan få til skamløs vekst og samtidig redde kloden?

Eirik Newth, Fremtidstenker

Om foredraget

Vi går mot en fremtid der gamle spådommer om “grenser for vekst” ser ut til å slå til. Hensyn til miljø og klima begrenser teknisk innovasjon, fossil infrastruktur skal fases ut samtidig som stagnerende folketall og eldrebølge trekker økonomien ned. Heldigvis finnes det teknologiske svar på utfordringen. Eirik Newth vil snakke om hvordan vi før 2040 kan skape en helt ny arena for økonomisk og teknologisk vekst, der verken plass, energi, miljøhensyn eller lovverk er noen hindring. Fremtiden er grenseløs!

Om foredragsholder:

Eirik Newth (f. 1964) er utdannet cand. scient med hovedfag i teoretisk astrofysikk. Siden 1990 har han arbeidet på heltid som frilans forfatter og formidler av naturvitenskap for et bredt publikum.

10.15 – 10.45
Pause

PLENUMSSESJON
Sesjonsleder: Jan M. Moberg, Adm. direktør og ansv. redaktør, TU

10.45 – 11.05

Digitalisering for gode kundeopplevelser

Helge Leiro Baastad, Konsernsjef Gjensidige

Om foredragsholder:

Helge Leiro Baastad har vært konsernsjef i Gjensidige siden 2003. Han er styremedlem i Finans Norge, Ungt Entreprenørskap, Nykredit Holding A/S, Nykredit Realkredit A/S, og medlem av valgkomiteen i SpareBank 1 SR-Bank ASA.

Baastad begynte i Gjensidige i 1998 som direktør for privatmarkedet. I 2000 ble han en del av konsernledelsen og ansvarlig for Marked og Støttefunksjoner. Han har tidligere blant annet hatt ulike lederstillinger i Jordan AS og Denofa Lilleborg Fabrikker. Baastad er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH).

11.05 – 11.25

Insurtech og big data

Stine Bakke-Haugseth, Leder for kommersialisering av data, Fremtind

Om foredraget

Fortell meg hva du gjør, og vi kan hjelpe deg med å gjøre det tryggere! Ved hjelp av teknologi og datafangst kan vi forstå, predikere og påvirke atferd. Og vi kan lage forsikringsprodukter og tjenester som forebygger skader, reduserer utslipp og utjevner forskjeller i samfunnet. Men hvordan gjør Fremtind det i dag og hvordan tenker de å gjøre det i fremtiden?

Om foredragsholder:

Stine Bakke-Haugseth er leder for kommersialisering av data i forsikringsselskapet Fremtind, et selskap som ble til som følge av en fusjon mellom DNB og Sparebank 1 sine forsikringsselskaper i 2019. Før dette ledet Stine arbeidet med utviklingen av Fremtind sin smarte bilforsikrings-app; Spinn, som bruker smartteknologi til å samle data om kundens kjørestil for å kunne tilby bilforsikring med riktig pris. Videre ser Fremtind at data innhentet fra Spinn kan brukes både til å forbedre eksisterende produkter så vel som i utviklingen av nye, spennende produkter.

11.25 – 12.00

Når menneske møter teknologi: Hva kundene forventer av digitaliseringen

Ole Petter Nyhaug, Kreativ leder og partner, Opinion

Om foredraget

De fleste av finansbransjens tjenester kan digitaliseres. Men bør de? Hvilke trender og drivkrefter former kundenes forventninger til deg i dag og de neste fem årene? Her får du fersk innsikt om hvordan bygge gode relasjoner, skape engasjement og vinne kampen om oppmerksomheten i det norske forbrukermarkedet i årene som kommer.

Om foredragsholder:

Ole Petter er ansvarlig for trendanalyse og innovasjon og er en nysgjerrig fyr som brenner for trendanalysefaget og alt som er nytt og moderne. Han jobber spesielt med kunder innen detaljhandel, mat og drikke, merkevarer, (nye) medier, telecom og unges utdanning og karriere. Han har startet og utviklet flere selskaper innen markedsanalyse, og er en av få nordmenn som har fått innpass som rådgiver på globalt nivå for merkevarer som Coca-Cola, Unilever, Audi, Heineken, Telefonica og IKEA.

Han er en etterspurt foredragsholder innen forbrukeratferd og trender. Han ble kåret til beste foredragsholder av deltagerne på NHO´s Årskonferanse 2016. Han er tildelt Norges Markedsanalyseforenings pris som «Årets Markedsanalytiker«, utpekt som en av «Europe´s Top Youth Marketing Minds« og er flere ganger nominert som Årets Foredragsholder i marketingbransjen av ANFO. Han har også tidligere vært redaktør for bransjebladet Analysen i flere år.

12.00 – 12.50
Lunsj

Parallellsesjoner

Klikk på hver sesjon for mer informasjon

Møterom 1 – sesjonsleder: Jan M. Moberg
Kunstig intelligens

12.50 – 13.10

Security Strategies for success

Niall Merrigan, Capgemini

Om foredraget

The modern security landscape is vast as well the threats against it. Companies are constantly looking the competitive and security edge but are often ignoring their greatest assets and largest attack surface, their employees. Using experience from various sectors in creating safe working environments, Niall will give you actionable insight into helping you ensure you keep your business safe by helping your employees understand their role in keeping the company secure

Om foredragsholder:

Niall er irsk og bor i Norge. Han jobber som Principal Consultant i Capgemini i Stavanger. Han er også Microsoft MVP siden 2010. Han har en lidenskap for sikkerhet, webteknologier, matlaging og whisky.

13.10 – 13.30

AI, from talking, walking to running

Huw Kwon, Cognizant

Om foredraget

Everyone is talking about it – But how exactly do you Industrialize AI beyond POC to make customer engagement easier, more personalized and more immersive? In order to deliver lasting business impact using AI, one needs a holistic approach combining IT and Business and this needs execution at all forefronts including people, process and technology. In this session, We will discuss how these aspects are brought together into implementation delivering AI@Scale.

Om foredragsholder:

Huw Kwon is Global Head of Artificial Intelligence for the AI and Analytics Practise at Cognizant. Huw previously worked for McKinsey where he led global AI projects and advised C-Suite clients across industries as an Associate Partner. Prior to McKinsey he led Data Science and Analytics CoEs at Accenture, EY and Lloyds Banking Group.

13.30 – 13.50

Sentimentanalys av börsen

Stefan Månsby, Basefarm

Om foredraget

Vi har tränat ett AI att läsa två av Nordens största finanstidningar varje dag och baserat på huruvida nyheterna kommer tolkas som positiva eller negativa kunna förutse en positiv eller negativ börsindex-dag.

Om foredragsholder:

Stefan Månsby er Chief Evangelist & Senior Advisor i Basefarm. Han har bred erfaring fra IT-industrien og har gjennom årene vært pådriver for forandring i mange organisasjoner. Månsby brenner for digital innovasjon og er en renommert fotograf og musikkprodusent.

13.50 – 14.10

Man vs. Machines

Thomas Bjørnstad & Frode Lervik, PA Consulting

Om foredraget

Hvem er best, menneske eller maskin? Vi har testet en rekke hypoteser for å finne ut om det er menneske eller maskin som best løser ulike oppgaver, og hvorfor. Kan maskiner utkonkurrere mennesker på lederskap og beslutningstaking, og er menneskelig teft fremdeles suveren når det kommer til kunderelasjoner og effektivitet? I dette foredraget får du svar basert på helt ferske resultater fra våre diskusjoner med finansbransjen rundt disse spørsmålene.

Denne sesjonen holdes av Thomas Bjørnstad, Partner Strategy and Financial Services og Frode Lervik,  Management Consultant i PA Consulting Group

Frode Lervik

Hovedscene – sesjonsleder Tom Staavi
Fintech og teknologitrender

12.50 – 13.10

Digitale boliglån, uten å endre eksisterende infrastruktur

Stein Opsahl, Knowit i samarb. med Ambita og Signicat

Stein OpshalOm foredraget:

Hør Stein Opshal fra Knowit om hvordan bankene nå, raskt og effektivt, kan gå fra regionale – til nasjonale markeder sammen med Ambita og Signicat

13.10 – 13.30

Investeringer og samarbeid med fintechs

Finn Erik Kolnes, Accenture

Om foredraget

Nordiske banker har lenge sett FinTechs som samarbeidspartnere som spiller en viktig rolle i å skape de beste kundeopplevelsene og forbedre interne funksjoner. Men det er et stykke igjen å gå for å full effekt av samarbeid og investeringer i FinTech. Hvilke samarbeidsformer fungerer best – og hvordan kan banker skape enda mer verdi sammen med FinTechs?

Om foredragsholder:

Finn Erik Kolnes leder Accentures praksis for strategi- og rådgiving til finanssektoren i Norge. Han har støttet flere nordiske bankvirksomheter i å sette strategisk retning for digitaliseringsreisen, definere teknologistrategi og gjennomføre endringsreiser på tvers av organisasjon og teknologi.  Internasjonalt har han jobbet med globale bankkonsern og banker i fremvoksende markeder for å rigge bærekraftige digitale forretningsmodeller for massemarkedet.

13.30 – 13.50

Pensjonsbransjen i forandring

Henrik Allert, Itello

Om foredraget

Livs- og pensjonsforsikringsbransjen står overfor en rekke utfordringer i de kommende årene. Et individualisert pensjonssystem, nye regelverk, fortsatt lave renter og behov for å finne andre langsiktige investeringer. Alt dette stiller tøffe krav til å kunne kombinere en høyeffektiv virksomhet som samtidigt må ha en god innovasjonsevne.

Om foredragsholder:

Henrik Allert fra Itello AB snakker om markedstrender i pensjonforsikringsbransjens øko-system og hvordan ny teknologi kan brukes til å drive digital transformasjon for å fremme både økt automatisering og økt kundeverdi.

13.50 – 14.10

Digitizing customer interactions

John Erik Setsaas, Signicat

Om foredraget

Increasing competition. Soaring costs for customer acquisition. Consumers expecting frictionless customer experiences. All these put pressure on modern businesses. In a market where products have become a commodity, user experience and the ability to meet the requirements about KYC, AML and PSD2 has become the holy grail. Winners in the digital race have something in common; they consider the whole customer journey from onboarding to self-service and understand the crucial role digital identity plays in getting this right.

Om foredragsholder:

With over 20 years’ experience in digital identity, John Erik Setsaas is a prolific speaker at fintech industry events around the world including Money20/20 Europe, Digital Finance World. Mobile World Congress, Trustech, EiC and FinTech Connect. He is currently VP of Identity and Innovation at Signicat AS.

Before joining Signicat, John Erik was Chief Development Architect for SAP Identity Management and taught ecommerce, identity services and security at Buskerud University College in Norway. He is a board member of the EEMA, Europe’s leading digital identity think tank, and has received the EEMA Lifetime Achievement Award.

14.10 – 14.30
Pause

Møterom 1 – sesjonsleder Tom Staavi
Unike kundeopplevelser & betalingsformidling i endring

14.30 – 14.50

Digital betalingsformidling 2.0: penger, informasjon, kundeopplevelse

Eivind Gjemdal, Bits

Om foredragsholder

Eivind Gjemdal er daglig leder i Bits som er et heleid datterselskap av Finans Norge. Bits har som formål å styrke og sikre en effektiv betalingsformidling og betalingsinfrastruktur i Norge. Eivind Gjemdal var tidligere ansvarlig for IT-området i SpareBank 1, der han har jobbet fra 2002 til 2016. Før ansettelsen i SpareBank 1 var Eivind 16 år i Accenture, blant annet som internasjonal partner. Eivind er utdannet siviløkonom fra NHH og har hatt ulike styre/tillitsverv innenfor norsk betalingsformidling og IT-selskaper.

14.50 – 15.10

Supercharged payments

Sirpa Nordlund, Nets

Sirpa NordlundOm foredraget

Data, Privacy and invisibility

Om foredragsholder:

Sirpa Nordlund is an experienced leader in the financial and hi-tech industry. She has held several management positions in sales, business development and finance. For 15 years, Sirpa has been internationally recognized commentator in digital transformation, both in fields of payments and leadership. As SVP in Nets Issuing and eSecurity services, Sirpa Nordlund helps to deliver new exponential payment services to banks and financial institutions.

15.10 – 15.30

The Psychology of Debt

Lidia Oshlyansky, Dreams Nordic AB

Om foredraget

Consumer debt, and in fact indebtedness, is a growing problem in the western world. Consumers spend money they simply don’t have, going into a cycle of stress and helplessness that seems to get deeper. There is a better way. We can help users find a way out of debt, and stay out of debt, by forming healthy habits around their money.

Om foredragsholder:

Lidia is the Chief Product Officer at Dreams. She has spent the last 20 plus years in the tech sector going from data-base engineering to User Experience and Product development. Lidia’s career has taken her through agencies and consulting where clients ranged from multinationals to charities and government sector. She has also worked directly ‚in-house‘ for companies such as Nokia, Google, Schibsted Media Group, Trinity Mirror Group (now Reach plc) and Spotify. Lidia holds a PhD in Human-Computer Interaction.

Hovedscene – sesjonsleder: Jan M. Moberg
Robotisering og finansiell rådgivning

14.30 – 14.50

Fremtidens sparing og plassering

Christoffer Hernæs, Hernæs Consulting

Om foredraget

Ny teknologi, reguleringer, forbrukeratferd og demografi gjør at landskapet for sparing og pensjon er i endring. Forbrukere må i større grad ta ansvar for sin egen finansielle fremtid og det handler om å gjøre dette enkelt for kunden. Bransjen er på vei fra å operere med et mylder av akronymer og fremmedgjørende fagterminologi til å ta i bruk teknologi for å utviklere brukervennlige apper og robotrådgivere. Hva er status i dette markedet, og hva kjennetegner fremtiden vinnere?

Om foredragsholder:

Før Christoffer gikk inn i finansbransjen, jobbet han med management consulting. Han har en mastergrad i innovasjon og entreprenørskap fra Universitetet i Oslo, i tillegg til en bachelor i informatikk. Hernæs regnes som en internasjonalt anerkjent ekspert på fintech og digitalisering, og ble i 2015 og 2016 kåret til en av Norges fremste unge ledertalenter. Tidligere har Hernæs jobbet som direktør for strategi og innovasjon i SpareBank 1, nå er han Chief Digital Officer i Sbanken, hvor han har ansvar for forretningsutvikling, innovasjon og IT.

14.50 – 15.10

Åpning av autorisasjonsordning for roboter i 2021

Siv Seglem, Finaut

Om foredraget

FinAut har autorisert finansnæringens rådgivning overfor forbrukere fra 2009. Autorisasjonen sikrer både faglig kvalitet og etikk. Når rådgivningen flyttes over til digitale løsninger, må de være like gode. Seks finansbedrifter, herunder Sbanken og SR-bank, har gjennom det siste året deltatt i en pilot for å teste prosesser for autorisasjon av sine robotrådgivere. For FinAut er det viktig at robotene følger bransjens standarder. For bedriftene er det viktig at en autorisasjon gir merverdi. For kundene er det viktig å få gode råd når de trenger det – uansett om rådene gis av menneske eller maskin.

Om foredragsholder:

Siv Seglem, adm. dir. i FinAut (Finansnæringens autorisasjonsordninger):
Seglem har ledet FinAut fra etableringen i 2009 og har et glødende engasjement for kompetanse i fag, etikk og kommunikasjon. Hun er diplomøkonom og har en master fra BI innenfor ledelse, consulting, innovasjon og forretningsutvikling. Tidligere har Siv 18 års fartstid som rådgiver og leder i Nordea (Kreditkassen) og har vært medlem i bankens representantskap. Siv har også jobbet med kompetanseutvikling og e-læring for finansnæringen i ti år før FinAut ble etablert.

 

15.10 – 15.30

Digital transformasjon av kunderelasjonen i SpareBank1 SR-Bank

Ramtin Matin, SpareBank 1 SR-Bank

Om foredraget

Den Norske banknæringen har noen av de laveste kostnadsprosenter blant banker i Europa. Årsaken er at automatisering ved bruk av digitale verktøyer har vært et aktivt virkemiddel for å sikre effektiv drift og gode finansielle resultater. Samtidig vet vi, at det er relasjonen til våre kunder der differensierer bankmarkedet og ikke de homogene bankproduktene. Som følge av den fortsatte digitaliseringen er vi i SR-Bank i gang med å utvikle en autorisert digital rådgiver for å sikre at kunden opplever den samme høye kvalitet og etterlevelse av god skikk. Prosjektet er tatt opp i Finanstilsynets Regulatoriske Sandkasse som en av to prosjekter. Dette foredraget tar for seg hvordan digitalisering av et kundesenter har gitt gode resultater for SR-Bank og samtidig blitt omfavnet av kunden.

Om foredragsholder:

Ramtin Matin, Teknologisk Strateg i Sparebank 1 SR-Bank har tidligere jobbet innen konsulent bransjen både med teknologi, data og analyse for amerikansk baserte SAS Institute, og siden hen beveget seg til management consulting hos PWC Norge. Han er utdannet webprogrammør og har i tillegg en Executive MBA fra Copenhagen Business School.

Program avsluttes 15:30
Med forbehold om endringer i programmet

BONUSMATERIALE – KUN TILGJENGELIG DIGITALT

EUs store digitale satsing og finansnæringen.

Ingrid Schjølberg, Professor i marin robotikk og dekan IE, NTNU

Om foredraget

Covid 19 har gjort oss både grønnere og mer digitale. Paradoksalt nok, kan store koronautgifter føre til at vi går glipp av den virkelig store muligheten til grønn og digital omstilling; – norsk deltagelse i EUs gigantsatsing.

Om foredragsholderen

Ingrid Schjølberg er professor i marin robotikk og dekan ved Institutt for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE) ved NTNU. Dette er fakultetet som utdanner mange av våre fremste fagfolk innen nettopp digitalisering. Schjølberg har nå tatt initiativ til arbeid med en egen handlingsplan for bærekraft ved IE og poengterer det samfunnsansvar som både næringsliv og akademia deler framover. Les mer på NTNU sine nettsider.